Regisztráció

Magyaros pontykocsonya

Magyaros pontykocsonya

Ponty 80 dkg
Vöröshagyma
10 dkg
Zöldpaprika 10 dkg
Paradicsom 5 dkg
Paradicsompüré 2 dkg
Tojásfehérje 2 db
Zselatinpor
3 dkg
Fűszerpaprika 0,5 dkg
2 dkg

A gondosan előkészített pontyot kifilézzük, majd sűrűn beirdaljuk a szálkákra merőlegesen, ezután besózzuk. Tartalmas halalap levet készítünk a halcsontokból a vöröshagymával, a paradicsommal, a zöldpaprikával, a fűszerpaprikával és a sóval, majd leszűrjük. A halalap lében a halfiléket lassan puhára pároljuk. Ha kész, a halfiléket kiemeljük, lecsepegtetjük, tálkában helyezzük el. A zselatinport langyos vízbe beáztatjuk, majd a halalap léhez hozzáadva az egészet fölforraljuk. Miután elkészült szükség szerint után ízesítünk, és a zsírt lemerjük a tetejéről. Ezután derítjük a kocsonyalét. Rövid ideig pihentetjük, majd konyharuha segítségével leszűrjük és lehűtjük, azaz temperáljuk. A halfilék mellé vékonyra szeletelt zöldpaprikát és paradicsomot helyezünk, melyet kevés kocsonya lével rögzítünk a tálkákban, ezután felöntjük a halkocsonya levével, végül hűtőben megdermesztjük.

 
 
  Archívum