Regisztráció

A dobos torta receptje

Dobos tortaDobos torta

Hozzávalók egy 16 szeletes tortához:

A piskótához:
6 tojássárgája
105 gr kristálycukor
6 db tojásfehérje
53 gr porcukor
105 gr liszt
35 gr olvasztott vaj

A krémhez:
4 db egész tojás
210 gr porcukor
17 gr vaníliás cukor
175 gr vaj
30 gr kakaóvaj
35 gr étcsokoládé

Tetőhöz:
150 gr kockacukor

Elkészítés:

A kristálycukrot és a tojássárgáját felkeverjük, majd a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabot hozzáadjuk a tojássárgájához, figyelve, hogy a tojásfehérjehab ne törjön össze, majd a lisztet és az olvasztott vajat is hozzáadjuk. 21 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tészta 1/6-át, és 180 Cş fokon 4-5 percig sütjük. Ezt hatszor megismételjük, így kapunk 6 egyforma tortakarikát. A tortakarikákat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojást, porcukrot és a vaníliás cukrot csípős melegre felmelegítjük, és lehetőség szerint gépi habverővel kihűlésig kevergetjük. A vajat, kakaóvajat és a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét habosra keverjük. A vajas, és a tojásos masszát egybekeverjük, majd ezzel a krémmel 5 db piskótalapot egymásra rétegezve egyenletesen elkenünk, és a maradék krémmel a torta tetejét, oldalát is körbekenjük. A tortát hűtőben jól lehűtjük.

A tetőhöz 150 gr kockacukrot felolvasztunk, így aranysárga karamellt kapunk. A megmaradt hatodik piskótalapot a meleg karamell cukorral áthúzzuk és 16 egyenlő részre felszeleteljük, majd kihűlés után a betöltött torta tetejére helyezzük, és ezen "cikkek" mentén felszeleteljük a tortát.

A süteményekhez jó étvágyat kíván a Gerbeaud cukrászda és kávéház
1051 Budapest
Vörösmarty tér 7-8
Tel.: 4299-000
http://www.gerbeaud.hu

 
 
  Archívum