Regisztráció

A kardinális szelet receptje

Kardinális szeletkardinalis szelet

Hozzávalók:

25 tojásfehérje
130 gr porcukor
6 tojás
350 gr porcukor
1 gr reszelt citromhéj
130 gr liszt
200 gr sárgabarack lekvár
50 gr porcukor

A fenti mennyiségből kb. 17 db lesz.

Elkészítése:


A 25 tojásfehérjét, a 130 g porcukorral kemény habbá verjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire, nyomózsák segítségével három hosszú csíkot nyomunk 1 cm-es távolságra, majd körülbelül egy tenyérnyi távolságra megismételjük a műveletet, melynek végeredményeként 2x3 sort kapunk. A 6 tojást a 350 gr porcukorral és a reszelt citromhéjjal habbá verjük, nyomózsák segítségével a tojásfehérjék között 1 cm-es csíkba nyomjuk, (2x2 sort kapunk) majd gőzmentes térben 170 C-on 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve melegen egy másik papírra borítjuk, majd az aljáról eltávolítjuk a sütőpapírt. Nyomózsákba töltjük a baracklekvárt, és az egyik tészta két sárgás részére nyomjuk, majd a másik "rudat" ráfordítjuk, és mint a roládoknál szokás, sütőpapírral körbetekerjük. Kihűlés után felszeleteljük, és a maradék porcukorral beszórjuk.

A süteményekhez jó étvágyat kíván a Gerbeaud cukrászda és kávéház
1051 Budapest
Vörösmarty tér 7-8
Tel.: 4299-000
http://www.gerbeaud.hu


 
 
  Archívum